Pallet loungebank en -damtafel maken

94% of 100%
Met pallets geef je je tuin in een handomdraai een compleet nieuwe look, voor weinig geld! Een pallet loungebank op wielen geeft je tuin een robuuste, stoere uitstraling. De bijbehorende pallet damtafel staat bovendien garant voor uren speelplezier.
 1. Stap 1: Pallets zijn onbewerkt en bevatten veel splinters. Het is daarom verstandig eerst alle pallets te schuren voor een glad, splintervrij resultaat.
 2. Stap 2 (bank en tafel): Stapel 2 pallets ondersteboven op elkaar voor het zitgedeelte van de bank en 2 pallets voor de tafel. Gebruik schroeven om de pallets aan elkaar te bevestigen en schuiven te voorkomen. Schroef de 4x50 mm schroeven met een accu-boormachine naast de 9 klossen.
 3. Stap 3 (bank): Zaag de tussenlatjes onder de achterste plank weg. Dit zorgt voor een inkeping waar de rugleuning in valt.
 4. Stap 4 (bank): De laatste losse pallet dient als rugleuning voor de bank. Verwijder met een zaag (en eventueel hamer en beitel) de achterste rij klossen en bovenliggende twee planken Let op! Laat de verticale planken intact. Zaag deze af op 16,5 cm lang.
 5. Stap 5 (bank): Schuif de rugleuning in de inkepingen van het zitgedeelte, waardoor deze in een schuine hoek staat. Voor extra stevigheid schroef je de rugleuning vast met de 5x70 mm schroeven.
 6. Stap 6 (tafel): Zaag de latjes op het juiste formaat zodat ze de bovenste kieren van de pallettafel opvullen en bevestig ze met spijkers en/of houtlijm. Zo wordt de bovenkant van de tafel één geheel zonder kieren.
 7. Stap 7 (tafel): Voor een mooi, glad resultaat, schuur je de bovenkant van de pallet tafel vlak met een schuurmachine.
 8. Stap 8 (tafel): Schilder de pallettafel wit. Je kunt ervoor kiezen de hele tafel wit te schilderen of alleen de bovenkant.
 9. Tip!

  Desgewenst kun je de loungebank ook verven, lakken of beitsen.
 10. Stap 9 (tafel): Teken met een liniaal en potlood een dambord op de bovenkant van de tafel. Daarna schilder je hem over met een kwastje. Omdat de tafel al wit is, hoef je alleen de zwarte vlakken (8x8 cm) te schilderen.
 11. Stap 10 (bank en tafel): Schroef 4 zwenkwielen in de uiterste 4 klossen aan de onderkant van de bank en tafel. Gebruik daarvoor de 6x50 mm schroeven.
 12. Tip!

  Versier je palletbank met kussens. Het maakt de bank een stuk comfortabeler en ziet er gezellig uit.
 13. Stap 11 (tafel): Zaag met een decoupeerzaag 24 schijfjes uit het boomstammetje van 2 cm dikte. Verf de helft met zwarte verf en de andere helft met witte verf.
 14. Stap 12 (tafel): Plaats de damstenen op het dambord. Veel speelplezier!

Waardering

Beoordeel dit stappenplan.

Pallet loungebank en -damtafel maken

4.7
4.7 of 5

20 totaal

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0